Airshow

Gå till tandläkaren innan du åker på semester

Att sitta på flygplanet med tandvärk är inte roligt. Därför är det smart att kolla upp ilningar, värk och problem innan du åker iväg på semester. Förutom att tandvärk gör ont, så är det jobbigt att behöva gå till tandläkaren akut när du är utomlands.

Gå till tandläkaren

Det finns tre anledningar till att gå till Södertandläkarna innan du ska åka på semester. Först och främst ska du ta hand om och vårda dina tänder. Låta tandhygienisten ta bort tandsten. Förebygg så mycket du kan, så undviker du framtida problem. För det andra ska du alltid kolla upp tandvärk, ilningar och inflammation i tandköttet. För det tredje är det roligare att ha snygga och vita tänder på semestern och i vardagen, än tänder med missfärgningar. Bor du i Stockholm får du hjälp med allt från tandvärk till implantat hos Södertandläkarna som har två kliniker på Södermalm. Centralt och bra. Gå in på Södertandläkarna och ta hand om tänderna innan du åker iväg på semester.

Tandproblem på flygplanet

Om du skulle få tandproblem på flygplanet finns det egentligen bara två saker att göra: bita ihop och försöka sova eller be flygvärdinnan eller flygstewarten om värktabletter och varmt osötat te. Så mycket mer än så finns det inte att göra. När du sedan kommer fram till semestermålet är det klokt att du har koll på dina tänder. Ibland kan ilningar ge med sig. Undvik glass och söta drycker. Vilket är mycket tråkigt på semestern och en anledning att förebygga problemen med ett tandläkarbesök innan resan. Om du har mycket ont ska du söka akut tandvård. Innan du söker tandvård är det klokt att du ringer ditt försäkringsbolag så att du vet vad försäkringen verkligen täcker. När du sedan ska flyga hem kan det vara smart att förebygga med värktabletter, så blir själva flygresan lite behagligare.

Hälsa på flyget

För att må bra när du flyger finns det flera knep som du kan ta till. Först och främst ska du dricka mycket vatten, inte alkohol. Luften i flygplanet är mycket torr och påverkar din hud negativt, liksom öl, vin och andra drycker. Förbygg genom att både dricka mycket vatten innan och under själva turen. Gillar du att sminka dig? Gör det när du kommer fram och låt din hud få vila under resan. Smörj in ansiktet med en fet kräm och låt sedan huden andas. Förutom att huden mår bättre, så undviker du att sminket rinner och ser tråkig ut. Det är också klokt att försöka anpassa sig lite efter tiden i resmålet. Kommer du fram på sen eftermiddagen eller kvällen till din destination är det dumt att ha sovit hela flygturen. Anpassa dig till den nya tiden, men naturligtvis på ett snällt sätt så att kropp och huvud hinner vänja sig.black-gold