Airshow

Bygg en flygplats till dina modellflygplan

Älskar du att vara ute och flyga med ditt radiostyrda flygplan, men önskade att du hade mer utrymme att flyga på? Kanske ingår du till och med i en klubb med andra flygfantaster? Om ni då har en bit mark har ni riktigt bra förutsättningar för att bygga en flygplats till era radiostyrda flygplan.

Arrendera eller köp mark

Det bästa är om ni är flera som kan gå ihop för att fixa mark till ert flygplatsprojekt. Då behöver nämligen inte kostnaderna bli så höga. Ni kan antingen arrendera mark eller köpa en bit mark själva. Att arrendera är ungefär som att hyra marken. Här kan du hitta bra argument till markägare för att hyra ut marken till er. När ni har er mark är det dags att anlägga flygplatsen. För att göra det behöver ni troligen entreprenadmaskiner av olika slag, till exempel en traktor och en grävmaskin. Dessa behöver ni för att kunna jämna ut marken så att ni kan skapa en bra landnings- och startbana. Vill ni kunna arbeta med er landningsbana även i framtiden och göra förbättringar så är det bäst att äga sina egna entreprenadmaskiner. Om ni vill komma billigare undan när ni köper sådana så är Blinto.se ett bra tips. Där kan ni nämligen köpa begagnade maskiner till ett bra pris. Är ni dessutom flera i er flygklubb som delar på kostnaden behöver det inte alls bli dyrt. Se förresten gärna till att värva fler medlemmar i samband med bygget genom att berätta vilken rolig sport modellflyg faktiskt är.

Innan ni börjar bygga är det dock viktigt att ni pratar med kommunen eller markägaren så att ni har tillstånd för ert bygge. Även om modellflyg inte är speciellt högljudda kan det tyvärr upplevas som störande intill tätbebyggda områden.

Fördelar med att ha sin egen flygplats för modellflyg

Många som har modellflyg som största hobby utövar ofta sitt intresse på flygplatser för hobbyflygare. Problemet där är dock att man måste ta hänsyn till andra plan och inte kan flyga hur som helst. Har ni i klubben er egen flygplats kan ni dessutom ordna tävlingar och kanske på så sätt tjäna extra pengar till er verksamhet.

Det är också skönt att ha sin alldeles egen plats att träna på. Kanske satsar du på SM i modellflyg i framtiden? Då behövs det många träningstimmar och en egen flygplats underlättar det hela en hel del. Det är också trevligt att ha en plats där man kan träffa andra som har samma intresse. Kanske kan ni till och med bygga en klubbstuga och anordna fester? Vill ni göra det kommer ni att ha nytta av era entreprenadmaskiner när ni bygger den. Att vara engagerad i en förening och göra saker tillsammans, oavsett om det är att bygga med hjälp av entreprenadmaskiner eller att hålla tävlingar, är roligt och stimulerande. De som håller på med modellflyg är tyvärr inte speciellt många i vårt avlånga land, men genom att skapa en bra samlingspunkt kan ni säkert dra fler intresserade till sporten.black-gold