Airshow

Till och från flygplatsen

Om du har planerat en flygresa får du inte glömma att planera inför resan hemifrån till flygplatsen. Det finns flera alternativ, dock varierar de lite beroende på var du bor och vilken flygplats du ska resa till eller från. Ett av de vanligaste alternativen är att du ber någon skjutsa dig, men om det inte är möjligt kan du välja buss eller tåg. Vissa väljer till och med att ta en taxi.

Ett populärt alternativ bland många flygresande är att boka en flygbuss till och från flygplatsen. Genom att boka en flygbuss till/från Arlanda i förväg behöver du inte känna dig stressad över att hitta transport när det är dags att åka. Det finns också möjlighet att åka med de lokala bussarna och andra bussar som går sträckan du måste åka. Skillnaden mellan lokalbussarna och flygbussarna är främst bekvämligheten. Det rekommenderas också att du köper biljetten i förväg ifall du bestämmer dig för att åka flygbuss. Det finns nämligen endast ett bestämt antal platser.

Självklart är det möjligt att ta en taxi till och från flygplatsen. Men om du skulle bo rätt långt borta får du räkna med att det kommer bli mycket dyrare jämfört med om du åker buss. Dock är det många som föredrar taxi eftersom du inte behöver sitta med en grupp andra människor.

Till vissa flygplatser är det möjligt att åka tåg. Ett exempel i Sverige är Arlanda där det finns en tågstation vid flygplatsen. Dit kan du ta dig oavsett var du bor i landet. Du kan behöva åka buss en bit om du inte bor i närheten av en tågstation. En nackdel med detta är dock att det kan ta flera timmar att ta sig fram beroende på var du bor. Det kanske finns en annan flygplats i närheten dit du kan ta tåget och sedan åka flyg till den större flygplatsen. De mindre flygplatserna har inte alltid resor till alla destinationer. Om du ska flyga utomlands till exempel får du räkna med att avgången sker på en av de större flygplatserna.

Känner du att du vill köra till flygplatsen själv kan du givetvis göra det. Ett tips är att du åker i god tid ifall du skulle stöta på mycket trafik eller andra problem. Det viktigaste att tänka på om du kör själv är att du då måste betala för parkeringen, vilket kan bli en större summa ifall du ska vara borta en längre tid. Vill du åka bil är det därför bättre ifall du har någon som kör dig, eller kan lämna bilen hos en bekant som bor i närheten av flygplatsen. På så vis kan du undvika att spendera mer pengar på parkering.black-gold